inici | mapa web | contacte | avis legal | castellà | català 

Projectes en marxa


> Orígens


orígens-2 sagan. Diego Laranxeira

A la primavera de l’any 2013, coincidint amb la lluna plena de maig, presentàrem la publicació del Centre Orígens i el muntatge audiovisual del mateix títol. En aquella ocasió, ens quedà pendent l’exposició de les fotografies que formen part del projecte. Ara ha arribat el moment de completar allò que deixàrem inconclús.

Orígens reflexiona sobre l’univers en el qual l’ésser humà ha evolucionat, submergint-se en els universos íntims de cada un de nosaltres; i ho fa –fidel a l’esperit interdisciplinari que ens caracteritza– des de tres àmbits diferents que troben un punt de connexió que els relaciona: l’artístic, el literari i el científic.

La part artística està representada per l’obra de Diego Laranxeira. Les seves imatges, que hem denominat “no-fotografies”, “fotografies del buit” o “fotografies del no-res” creen universos imaginats utilitzant una tècnica on la voluntat de l’artista i l’atzar lluiten per martenir un equilibri. Els dotze universos de Diego Laranxeira han passat per un procés que ha anat des de la seva creació sobre fragments de pel·lícula velada, fins a la seva digitalització i impressió sobre alumini i paper fotogràfic brillant en format de 90x60.

Poesía. Maria Àngels Moyà

Els poemes de Maria Àngels Moyà posen veu a les imatges. Partint dels dubtes i de les emocions que provoquen les qüestions primeres no pretenen trobar respostes, sinó aprofundir en el plaer i en la necessitat de seguir interrogant-nos a nosaltres mateixos.

Dotze personalitats de distints àmbits de la ciència ens acompanyen amb els seus pensaments. Físics teòrics, antropòlegs, naturalistes, astrònoms, biòlegs, genetistes, matemàtics,… introdueixen cada una de les imatges i cada un dels poemes expressant els seus propis dubtes i emocions davant els descobriments científics que s’han anat assolint al llarg de la història.